Geplaatst op

Daar gaan we weer.. Afvallen

dorayaki-596173_640
I
k weet bijna zeker dat ik niet de enige ben in de wereld van vrouwen die veel met hun gewicht bezig zijn. De één is alleen bang om aan te komen, en de ander wil daadwerkelijk ook wat kilo’s kwijt. Maar om je eetgewoontes te minderen, kan nog al eens mis gaan. Hier heb ik vijf dingen op een rijtje gezet die je vooral niet moet doen als je van plan bent om af te vallen.

 

 

Crashdieet
Ik weet dat het heel verleidelijk klinkt om in één week twee kilo af te vallen, maar denk eens aan hoe weinig voedingsmiddelen je binnen krijgt met een bakje yoghurt en een eitje per dag? Het is niet gezond, en zodra je dan op je streefgewicht zit en je normale eetgewoontes weer oppakt, vliegt het er zo weer aan.

maaltijden overslaan
Zodra je in de ochtend wakker word, is het goed om stevig te ontbijten. Je spijsvertering komt eindelijk weer op gang nadat je jezelf de hele nacht in principe hebt uitgehongerd. Daarnaast verlies je met dit soort diëten  vooral veel vocht en spiermassa. Spiermassa wil je absoluut niet kwijtraken: Hoe meer spiermassa, hoe meer je verbrandt in ruststand.

Het te snel willen
Ik moet eerlijk zijn, hier heb ik zelf nogal een handje van. Zodra ik begin met afvallen, wil ik direct resultaat zien. Ik raad toch aan om een halve kilo tot één kilo per week af te vallen. Zodra je dit sneller wil doen, is het niet alleen overtollig vet wat je verliest, maar ook spiermassa.

Afvallen voor anderen
Wanneer je van anderen hoort dat je wel wat kilo-tjes kwijt kan, is dat natuurlijk erg hard om aan te horen. Het kan je laten inzien dat er echt iets moet veranderen, maar als jij je lichaam goed vind zoals het is, is de kans van slagen erg klein, omdat je het niet voor jezelf doet.

Te vaak op de weegschaal staan
Zodra je elke dag op de weegschaal gaat staan, kan het erg demotiverend werken dat je geen resultaat ziet. Let vooral op andere tekenen. Zodra je merkt dat je kleding losser gaat zitten, tijd voor een feestje!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad.
Lisa