Geplaatst op

American candy

Sinds het in Nederland op veel plekken te koop is, is er geen houdenB_2PCMkUcAA0zjV meer aan. Ondanks dat ik dacht dat het maar een rage zou zijn wat snel weer zou verdwijnen, werd ik stiekem zelf ook wel benieuwd. En raad eens wat ik woensdag kreeg!

Ik moet zeggen, ik was verrast. Persoonlijk vind ik Amerikaans snoep best wel prijzig als je het vergelijkt met het snoep uit ons eigen kikkerlandje. Samen met Harrolf heb ik het snoep bestudeerd en natuurlijk geproefd!

Nuggets-and-such-019-595x444

De hershey’s was het eerste slachtoffer. Persoonlijk vond ik het naar Oreo’s smaken. De zwarte koek stukjes omhult met witte chocola.. Het water loopt me al weer in mijn mond.

IMG_0809

Vervolgens waren de Runts aan de beurt. Niet verrassend, alleen dat de snoepjes zelf er erg mooi uit zien. Daar tegenover.. Weinig calorieen, dus hier heb ik wel zonder moeite van door kunnen eten..

0903-nerds-candy-02Daarna kwamen de Nerds.
Ik verwachtte dat ze luchtig zouden zijn van binnen, met een lichte fijne smaak. Maar man man man! Ik voelde mijn kiezen zowaar direct wegrotten! Die avond maar extra goed gepoetst als preventie. Maar toch.. De smaak blijft zo achter in je mond, dat je wederom verlangt naar meer.

De skittles daarintegen is dichtgebleven. 91n0+2jyzUL._SX425_
Dan was het tijd voor de mini jawbreakers, ook wel gobstopper genoemd. Ik heb als gewoonte om die dingen toch proberen stuk te kauwen. Geen goed idee. mijn kaken deden achteraf gigantisch zeer van het hopeloze doorbijten. Ik denk dat ik met deze snoepjes daadwerkelijk geduld moet hebben.

En dan.. mijn all-time favorite! De Charleston Chew chocolate bar..
Toen ik ‘m zag liggen leek het me eigenlijk super smerig, tot ik er een hap van nam. Ik snap dat die dingen zo groot zijn, want JEE-TJE wat een sensatie! Het deed me denken aan zachte noga, omringd door melk chocolade. IMG_2559Ook stond er op de verpakking “Try frozen”. Vervolgens hebben we ‘m in de vriezer gegooid en ruim 3,5 uur gewacht. En daar was ie dan, de bevroren Charleston. Erg verrassend, maar persoonlijk ga ik toch voor kamertemperatuurtje.

Lisa